Blog

Lukter påverkar oss mer än vad vi tror

Det finns självklart lukter som påverkar oss. Om vi känner en illaluktande doft så reagerar vi nästan direkt med att rynka på näsan, medan en god doft kan få oss att må väl. En del anser att starka dofter är bättre än svaga, och vice versa. Men det som man ska ha i åtanke är att dofter påverkar oss undermedvetet vare sig vi vill det eller inte. Om det så är en diskret Elizabeth Arden parfym eller doftande blommor i hallen så kan detta ha en positiv inverkan på våra liv. Det här är något som man i många fall glömmer, men om man är intresserad av mindfullness och meditation så bör man definitivt hålla kolla på de här sakerna. I följande inlägg kommer du finna information om dofter som kan vara bra att använda sig av för att hamna i rätt sinnesstämning.

Eucalyptus är bra under det kalla och stressiga vinterhalvåret

 

Genom att använda sig av eucalyptus så kan man få en positiv effekt på sitt humör och även immunförsvar. Det här är en doft som hjälper till att pigga upp och att trycka bort negativitet. Om man känner att man har enkelt för att bli sjuk under vinterhalvåret så kan det vara klokt att köpa schampoo, balsam och tvål som har den här fantastiska växten i sig. Istället för att använda sig av nässpray varje gång man börjar känna sig lite täppt eller snuvig så kan man ha en olja med eucalyptus som man duttar lite försiktigt precis utanför näsborrarna. Det hjälper även om man har hosta att ibland smörja lite av den här oljan på bröstet.

Citrus kan ha positiv inverkan på humöret

Antingen citron, apelsin eller någon annan citrusfrukt kan pigga upp och få en att må bättre. Det kan man få del av genom att köpa ett gott te som har citrus i sig. Studier visar att människor som har hållit i varma koppar har svarat mer positivt i särskilda enkäter, så om man ska dricka en kopp te med smak av citrus så kan man även se till att man sitter några minuter, lugnar ner sig, reflekterar och håller i den varma koppen.

Lavendel är lugnande och passar i sovrummet

I sovrummet kan du se till att ha doft av lavendel eftersom det är en doft som har en lugnande inverkan på sinnet. Det här gör att man kan uppleva en djupare sömn och att man känner sig mer utvilad dagen efter när man vaknar. Antingen kan man köpa en mist eller doftljus med lukt av lavendel. Sedan kan man självklart ha små doftpåsar med den här doften och lägga dem på olika platser i hemmet, som garderoben till exempel.

fusion