Blog

Mindfullness

Mindfullness eller själslig omsorg som man skulle kunna översätta ordet med, är en form av både psykisk men även fysisk form av omvårdnad för att förhöja sin hälsa.

Mycket av denna själsliga träning handlar om att kunna vara mer medveten om sin kropp och att kunna sätta gränser för att inte låta sitt sinne och sin kropp bli utmattad eller utarbetad. Mindfullness finns även att utöva i både enskilda övningar men även i grupp på gym och på olika hälsocenter.

Att få lära känna sin kropp till fullo, både utanpå och inuti kan göra underverk för välmåendet.

Att få må bra är en självklar rättighet vi alla har, och faktiskt kan just yttre stress påverkas av enkla ting i omgivningen såsom att ha rätt kulör eller tapeter på sovrumsväggen för en god nattsömn.

Är man stressad kan mindfullness göra underverk för att komma tillbaka till sin inre ro och styrka. Det finns väldigt många olika övningar att ta till när det gäller mindfullness. Det gäller bara att hitta de som passar var och en. Alla individer är olika och det som passar för en kanske inte passar alla. En del kanske mår bäst av att lyssna på lugnande musik när det kommer till sin egen mindfullness. Andra kanske behöver en spännande ljudbok eller bara övningar där man fokuserar på sin andning och sin egen kropp utan att ta till ljud. Där är vi alla så olika.

Det finns alltid övningar man kan ladda ner på nätet som fokuserar på musklernas rörlighet tillsammans med andning. Många kanske vill utöva mindfullness i grupp där man genom gemensamma övningar får en samhörighet som kan tillföra välmåendet ganska mycket. Att få tillhöra och känna sig delaktig med andra är också en stor del av hitta sin egen närvaro.

Att meditera tillhör också mindfullness-området. Även här finns det tillåtelse att utöva meditation precis så som man själv önskar. Man kanske mår allra bäst av att meditera i lugn och ro i en enskild vrå. Eller kanske vill man hellre göra det med flera andra.

Oavsett vilket så finns det inga rätt eller fel när det gäller att hitta sitt eget sätt att meditera.

Meditation är nog den största och mest vanliga form av mindfullness. Lite som att utöva yoga.

Dessa former av själslig träning har kommit mer och mer och finns nu också inom den större offentliga sektorn där man även ibland använder den för att just förebygga stress. Det finns också många kurser att ta inom området och på denna hemsida kan man få mycket information om vad som erbjuds.

Att dessutom ha friheten att kunna använda sig av mindfullness i hemmet utan att vara beroende av särskilt dyr utrustning annat än en mjuk matta och bekväma kläder för ändamålet gör att denna träningsövning har ökat och blivit väldigt populär.

I dagens samhälle där stressen ökar kan mindfullness avhjälpa detta i stort och smått. Därför passar detta alla människor då man enkelt kan anpassa övningarna helt utefter individen.

Mindfullness är helt klart här för att stanna i den moderna värld vi lever i.

fusion