Blog

Viktiga morgonrutiner

Det gäller att tänka helhet när det handlar om mindfulness. Tanken är att det mentala ska bli mer stabilt på en lugn och behaglig nivå. Morgonrutinerna är något som går att jobba mycket med och något som kan göra att hela dagen blir bättre. Det finns helt enkelt mycket att vinna på att starta dagen genom att ta kontroll över sina tankar och sitt sinne. Alla kan ta del av det här oavsett ålder och livssituation.

SAVERS är ett sätt att börja dagen

SAVERS är ett mycket bra sätt att få in rutiner som gynnar dig. Ordet kommer från engelskan och är en sammansatt av de ord som det står för: Silence, Affirmations, Visualisations, Exercise, Reading, Scribing. Tanken är att sitta en stund i tystnad genom att kanske meditera eller bara ta det lugnt. Sedan affirmera det som står på önskelistan att det ska hända och även visualisera att det här kan hända. En stunds träning gör att hjärnan kommer igång genom att mer blod kommer upp till hjärnan. De sista punkterna är att skriva och läsa. Tanken med läsandet är att få kunskap om hur var personer som uppnått de mål du har och lära genom det. Skrivandet är en viktig del eftersom det gäller att skriva ned de mål du har för dagen. Det kan vara allt från att ha små mål som att köpa nya vasertill hemmet till att klara av att göra ett jobb bra. Allt är möjligt och det är du själv som bestämmer din egen nivå.

Vad blir resultatet

Det hela går ut på att ställa in hjärnan att tänka mer positivt. En bra morgon gör att förutsättningarna för hela dagen kommer att bli bättre. För de flesta är det här viktigt att få till det och förändringen brukar ge resultat snabbt. De flesta känner en stor skillnad ganska omgående i hur de tänker och hur de mår. Genom att lägga in de här morgonrutinerna får dagen en helt annat fokus. Idag snoozar en del personer väldigt många gånger och stänger därigenom av hjärnans målfokus en del redan innan de har klivit upp för dagen.

Övningarna i SAVERS kan vara ett bra sätt att komma igång med att lägga om sin personliga livsstil. Det här gör också att det kommer att bli lättare att hela tiden ha mer kontroll över vad som händer under dagen och därigenom sänka stressnivåerna.

Morgonrutinerna sätter grunden för dagen

Mycket av morgonrutinerna är viktiga för att bygga en bra grund för dagen. Det här är saker som går att göra något åt själv. Även om SAVERS inte passar av olika anledningar kan det vara bra att skapa egna rutiner att följa om morgnarna. Testa några dagar och se hur det fungerar att ändra några saker till lite bättre. Det kan handla om små saker som att ge sig själv några minuters ro att tänka.

fusion