Blog

Så skapar du en plats för mindfullness

Det är viktigt att leva i nuet och ta hand om själen. I dagens moderna samhälle är det många som har svårt att varva ned. Hjärnan upptas av tankar på vad som hänt och vad som eventuellt kan hända i framtiden. Mindfulness är ett tusenårigt koncept som främst utgörs av övningar för att förbättra koncentrationen. Med hjälp av dessa övningar blir du mer medveten om vad du tänker på, vilket hjälper dig att sortera bort onödiga tankar. Det är en själslig träning som hjälper dig att bli mindre stressad och mer harmonisk. Det krävs dock att du har rätt förutsättningar för att du ska kunna uppnå dessa fördelar. Här kan du läsa mer om hur du skapar en plats för mindfulness.

Rätt temperatur

För att kroppen och sinnet ska komma i ro krävs det att temperaturen är behaglig. Om det är för varmt eller för kallt är det risk att det stör din koncentration. Hos eStore hittar du ett stort utbud av fläktar till bra priser. Här hittar du även portabla värmare, filtar, lampor och andra tillbehör som kan göra din plats mysig.

Behaglig belysning

Utöver temperaturen spelar även ljuset och belysningen stor roll. Undvik för stark eller för svagt ljus när du utför övningarna. Oftast kan taklampan vara för stark och därför är det oftast bättre med mindre lampor i rummet. Hos eStore.nu hittar du flera olika sorters lampor som ger rätt stämningsbelysning.

Fri från elektronik

Sist men inte minst, se till att platsen är fri från elektronik. Dagens digitala samhälle gör att vi ständigt är kontaktbara vida telefon eller sociala medier. För att du verkligen ska kunna slappna av och komma till ro bör du ta bort alla störningsmoment, inklusive telefonen och annan elektronik.

fusion