Blog

Inför resan

Är du en av dem som drabbas av resfeber innan du ska resa? Blir du orolig att du inte ska ha packat ”rätt” och att du ska glömma viktiga saker som pass eller biljetten hemma? Du är långt ifrån ensam, men det finns sätt att få resfebern att släppa. Med lite djupandning och en inställning av mindfulness så kan du få resan att bli i stort sett stressfri. Om du slutar oroa dig för vad som KAN hända, och istället ser till så att du är så närvarande som möjligt i nuet kommer du att känna dig mycket lugnare.

Tips på lugnande övningar som du kan göra hittar du på Stresscoachen men när det gäller det rent praktiska är det första du behöver göra för att få lugn att du känner att du har koll på de viktigaste sakerna som du packar ner. Ta några djupa andetag, rensa tankarna och notera noggrant var du lägger ditt pass, biljetter, mediciner och andra viktiga saker som du kan behöva på resan. Säg gärna högt till dig själv var du lägger allt. Om du vet exakt var du har lagt dem behöver du inte oroa för att du har glömt dem.

Det andra du behöver göra är att fundera på om du verkligen behöver alla saker som du har tänkt packa. Börja med det allra viktigaste och sluta packa när du tror att det räcker. Prova att ta en lite mindre väska än du först hade tänkt. Du kommer att bli förvånad över hur lite saker man egentligen behöver ha med sig på en resa och att slippa hålla reda på en massa saker och bära tungt befriar dig från en hel del stress. Och ärligt talat, man kan ju köpa det mesta man behöver när man väl är framme.

fusion